Välkommen till Föreningen för Medborgarperspektiv (FMP)


Den ideella föreningen bildades 2018 under namnet Föreningen för Medborgarjournalism av en grupp medborgare som tröttnat på "Medströmsmedia" (MSM - Main Stream Media) och dess politiskt korrekta (PK) journalistik. Under aug 2020 bytte vi namn till Föreningen för Medborgarperspektiv, som bättre återspeglar bredden av vår verksamhet.

Föreningens medlemmar har bl.a. utvecklat och driver sajten Lästips, som dels publicerar länkar till intressanta och relevanta artiklar med ett innehåll som ligger utanför åsiktskorridoren, dels har en förteckning med korta beskrivningar över mer än 200 bloggare och andra sajter som återspeglar verkligheten och som är kritiska mot etablissemanget, identitetspolitiken och globalismen. Lästips har också en egen blogg som är öppen även för externa skribenter.

Föreningen för Medborgarperspektiv är redo att växa och söker fler aktiva medlemmar för att kunna förverkliga de höga ambitionerna att få Nya Media att bli förstahandsvalet för alla svenskar.

De seriösa Nya Medierna (även kallade alternativa media) vill visa den sanna verkligheten och föra fram korrekta fakta som inte filtrerats av det vänsterperspektiv som etablerade medier vanligen har.

En rekryteringspamflett kan laddas ner här för utskrift och en mer detaljerad sammanställning över vad vi vill och vad vi hittills gjort finns här.

Välkommen att jobba med oss! Kontakta ordförande Åke Thunström och ge en kort presentation av dig själv.

Donationer och gåvor
Utifrån föreningens uppgift söker vi även mecenater som kan hjälpa oss och och framförallt Nya Media att värna yttrandefriheten och samhällsdebatten i ett land som slirar på dessa demokratiska fundamenta. Nya medias demokratiska vakthållning är oerhört viktig. Kontakta ordföranden Åke Thunström. Anonymitet utlovas.

Även små donationer är välkomna, särskilt om de blir många. Stöd verksamheten genom en donation via MediaLinq.


Kärnan i föreningen består av följande personer: Åke Thunström ordförande, Torbjörn Johnson vice ordförande, Stefan Schiller, Olle Reimers, Leif Stern, Lars-Erik Eriksson, Erik Fries, Erik Björn-Rasmussen, Bengt Holmgren, Stefan Rosenberg, Dan Ahlmark, Per-Gunnar Larsson, Lars Bernhoff, Berit Gezelius, Öystein Rönne, Sven von Zweigbergk, Hans Erixon samt några som önskar vara inkognito. Erfarenheterna spänner över juridik, ekonomi, teknik, marknadsföring, vård, säkerhet och företagsledning.
Nya medlemmar är mycket välkomna och behövs för att alla våra ambitioner ska bli verklighet så fort som möjligt.

Se vår inbjudan