Välkommen till Föreningen för Medborgarperspektiv (FMP)

Kom med i vår ideella nätverksförening för att stärka fria medier och yttrandefriheten utanför åsiktskorridoren.

Vi är en ideell förening som sep 2022 består av tjugotalet personer. Vi har bildat föreningen för att vi vill främja yttrandefrihet, en allsidig och saklig samhällsdebatt samt intresseutveckling. För vårt ändamål har vi skapat portalen Lästips (www.lastips.se), där vi som först i Sverige sammanställt omfattningen av fria medier; Fler än 200 bloggar, personer på Facebook, böcker, poddar, TV-kanaler etc. Fria medier är stort i Sverige. På Lästips presenterar vi dessutom viktiga nyheter inom våra intresseområden, ibland också med kommentarer av vår redaktion.

Våra vänföreningar är
Yttrandefrihetsombudsmannen
Medborgarrättsrörelsen MRRS
Nixtothesix.se

Vi har påbörjat arbete med en blogg- och debattsajt med namnet Debattsidorna samt en faktasajt (WikiPolitik) där fakta kan inhämtas för att förstå svensk politik.

I föreningen har vi stor arbetslivserfarenhet inom bl.a. juridik, akademi, marknadsföring, vård, säkerhet, IT och företagande. Vi träffades över nätet och konstituerade oss förvåren 2018. Vi är mycket oroade över de långsiktiga effekterna av det svenska samhällets nuvarande brister. Föreningen är politiskt oberoende och tror att ett sätt att vända utvecklingen är att främja yttrandefriheten genom att underlätta för allmänheten att få en mer mångsidig bild av vad som sker i vårt samhälle.
Kom med i vårt arbete som består av att någon kväll varannan vecka höras via videomöte för att sedan jobba över nätet. Låt oss bli många. Ibland träffas de som har möjlighet också fysiskt. Vi har som delmål att bli 40 st aktiva medlemmar. Låt oss bli en strategisk kraft med en samlad kunskap och erfarenhet som inte står någon annan efter. Är vi många kan vi göra stor skillnad.
För övrigt har det varit stimulerande och roligt att lära känna nya bekantskaper och att känna att vi gör nytta och att vi kan vara på gång med något stort. Idéer och handlingskraft saknas inte, men ju fler vi blir ju mer kan vi göra desto fortare.

Skicka en intresseanmälan om du vill vara med i föreningen till ordförande Åke Thunström, ake.thunstrom@gmail.com.
Välkommen in i gänget!

Om du vill bidra till vårt ideella arbete med att försvara yttrandefriheten och att verka för att Sverige ska bli ett välmående och tryggt samhälle där folkets röst får höras oftare än vart fjärde år, är du välkommen att donera valfritt belopp via MediaLinq. Klicka på knappen nedan. Det tar bara 5 sekunder att donera och även små belopp är välkomna då donationen sker utan bank- eller kreditkortsavgifter.

 

Delar av gruppen i april 2019.